Kenwood Basement

A family wanted to create a cool hangout space for their teenage son and his friends. Our client, also an architect by training, sought an austere modern vibe that would contrast with their 1909 Victorian home.

Awad + Koontz gutted out the old basement floor and walls and was able to install radiant floor heat throughout. Crisp white drywall and trim provide a clean finish. Ample recessed can lighting and daylight windows help to make it feel less “basementy”.

Kenwood Basement | Awad + Koontz | Design-Build | Minneapolis

The bookcase provides a framework for storage and helps organize daily clutter.

Kenwood Basement - Gym | Awad + Koontz | Design-Build | Minneapolis

A home gym and kitchenette flank the main space.

Kenwood Basement - Bathroom | Awad + Koontz | Design-Build | Minneapolis

The basement bathroom has a blue accent tile to honor their sons love of the Italian national soccer team.

Project Gallery